Duurzaam

Een duurzame tuin is een milieuvriendelijke tuin, waarin duurzame materialen gebruikt worden. 020 Tuinen werkt zoveel mogelijk met duurzame materialen, biologische -meststoffen en -bestrijdingsmiddelen en wij leveren al het uitkomende afval gescheiden in.

Waar denken wij aan bij een duurzame tuin en waar kunt u zelf aan denken.

Afval
Wij leveren al het uitkomend afval gescheiden in, dit scheelt in de kosten en is milieuvriendelijker. Wij kijken ook, samen met u, naar de mogelijkheden tot hergebruik van materialen. Bestaande bestrating of vlonderhout kan gebruikt worden om plantenbakken te maken.

U kunt er voor kiezen groen afval te composteren en dit later te gebruiken voor grondverbetering. Composteren kan ook in een kleine ruimte, bijvoorbeeld in een vat.

Bestrijdingsmiddelen
Chemische middelen voor onkruid- en mosbestrijding zijn enorm milieubelastend. De meeste middelen zijn al verboden of worden dat op korte termijn. 020 Tuinen kiest voor de biologische variant, beter voor mens en milieu.

Ook voor de bestrijding van ziekten en plagen is er vaak een goed ecologisch alternatief. Wij behalen goede resultaten met het inzetten van lieveheersbeestjes voor het bestrijden van luis.

Chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken wij alleen op uitdrukkelijk verzoek van de klant.

Materiaal
Wij werken bij voorkeur met duurzame materialen met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

 • Bamboeproducten
  Bamboe is bij uitstek een duurzaam product en de mogelijkheden zijn legio. Zie ook: www.bamboebouwnederland.nl
 • FSC-hout
  Hout met het FSC-keurmerk is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Met uw keuze voor FSC hout kiest u voor de bescherming van bossen wereldwijd. Zie ook: www.fsc.nl
 • Verlichting
  Led verlichting is in de aanschaf wat duurder maar verbruikt minder energie en gaat langer mee. Solar verlichting werkt op zonne-energie en verbruikt geen stroom.
 • Beplanting
  Kies voor sterke, inheemse, planten. Deze zijn sterk en minder vatbaar voor ziekten en plagen.
 • Beregening
  Regenwater opvangen en gebruiken om de beplanting water te geven. Regenwater kan ook ondergronds opgevangen worden.

Moestuin
Groente, fruit en kruiden uit uw eigen tuin is niet alleen leuk, maar ook gezond. Veel ruimte hoeft dit niet te kosten, een verticale tuin is ideaal voor het kweken van kruiden. Ook op een balkon of in de vensterbank zijn er mogelijkheden.

Groene daken
Een groen dak verbetert de luchtkwaliteit en isoleert het gebouw. Dit kan natuurlijk ook op het dak van schuurtjes, garages of tuinhuisjes.

Brandstof
In het hoveniersvak ontkom je niet aan het gebruik van elektrisch- en motorgereedschap. 020 Tuinen kiest als brandstof voor motorgereedschap voor Stihl motomix, deze verbranden zonder reststoffen en zijn milieuvriendelijker.

Bel of mail ons voor een vrijblijvende afspraak en wij komen bij u langs om de mogelijkheden met u te bespreken. Wij reageren altijd binnen 24 uur op uw mail.

Telefoon: 06-44.66.06.20
E-mail: info@020tuinen.nl


Richard Beer

Maria Austriastraat 58
1087 CN Amsterdam IJburg
06-44.66.06.20
info@020tuinen.nl

BVC pms
Vind ons op Facebook