Dakterrassen

Niet elk huis is uitgerust met een tuin of balkon maar veel woningen hebben de mogelijkheid tot het aanleggen van een dakterras.

Er zijn twee soorten daktuinen: intensieve- en extensieve daktuinen.

Intensieve daktuinen
Een intensieve daktuin wordt relatief veel gebruikt en is vergelijkbaar met een gewone tuin, zowel in aanleg, gebruik als in onderhoud. Intensieve daktuinen zijn relatief zwaar en het dak moet dit gewicht kunnen dragen. Maar als de dakconstructie het gewicht kan dragen, is er veel mogelijk. Bijna alles wat er in een “gewone” tuin kan, kan ook op het dak.

Voor de aanleg van een intensieve daktuin heeft u een omgevingsvergunning nodig. Voor het vernieuwen of herinrichten van een bestaande daktuin heeft u geen vergunning nodig.

Extensieve daktuinen
Extensieve daktuinen worden weinig tot niet gebruikt. Denk hierbij aan sedum, grassen en lage vaste planten. Een extensieve daktuin is vrijwel geheel zelfvoorzienend en licht in gewicht. Een sedumdak is isolerend, werkt energiebesparend en verhoogt de waarde van uw woning. U kunt ook op het dak van een garage, schuur of aanbouw sedum laten plaatsen.

Extensieve daktuinen zijn in principe vergunningsvrij. Er zijn een aantal uitzonderingen, neem hiervoor contact op met uw gemeente.

Bel of mail ons voor een vrijblijvende afspraak en wij komen bij u langs om de mogelijkheden met u te bespreken. Wij reageren altijd binnen 24 uur op uw mail.

Telefoon: 06-44.66.06.20
E-mail: info@020tuinen.nl


Richard Beer

Maria Austriastraat 58
1087 CN Amsterdam IJburg
06-44.66.06.20
info@020tuinen.nl

BVC pms
Vind ons op Facebook