Kwaliteit en duurzaamheid

020 Tuinen staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Wij voeren al onze diensten in eigen beheer uit. Daarvoor hebben wij diverse specialisten in dienst, die bijblijven met opleidingen en een jarenlange ervaring hebben. Jij kunt rekenen op onze vakkundigheid, een prettige samenwerking en kwaliteit in tuinrealisatie. Daarnaast staat duurzaam groenbeheer voorop.

Een duurzame tuin is een milieuvriendelijke tuin, waarin duurzame materialen gebruikt worden. 020 Tuinen werkt zoveel mogelijk met duurzame materialen, biologische meststoffen en biologische bestrijdingsmiddelen. Ook leveren wij al het afval gescheiden in.

Afval

Wij leveren al ons afval gescheiden in, dit scheelt namelijk in kosten en is milieuvriendelijker. Wij kijken ook, samen met jou, naar mogelijkheden voor hergebruik van materialen. Bestaande bestrating of vlonderhout kan bijvoorbeeld gebruikt worden om plantenbakken van te maken.

Bestrijdingsmiddelen

Chemische middelen voor onkruid-, mos- en ziektebestrijding zijn enorm belastend voor mens en milieu. Wij gebruiken deze niet en kiezen voor de biologische varianten en mogelijkheden, zoals lieveheersbeestjes bij het bestrijden van luis en heet water tegen onkruid.

Materiaal

Wij werken bij voorkeur met duurzame materialen met een goede prijs-kwaliteit-verhouding. Bijvoorbeeld met bamboeproducten. Bamboe is een duurzaam en flexibel toepasbaar product. Hout met het FSC-keurmerk is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen.

Groene daken

Een groen dak verbetert de luchtkwaliteit en isoleert het gebouw. Dit kan natuurlijk ook op het dak van schuurtjes, garages of tuinhuisjes. Wij hebben hier ruime ervaring mee en vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Brandstof

In het hoveniersvak ontkom je niet aan het gebruik van elektrisch- en motorgereedschap. Wij kiezen als brandstof voor motorgereedschap voor Stihl motomix. Deze verbranden namelijk zonder reststoffen en zijn milieuvriendelijker.

Aanleg van een groen dak met sedum
Aanleg van een groen dak