Tuinonderhoud en boomverzorging

Een tuin of dakterras is altijd in beweging en leeft. Planten en bomen groeien nu eenmaal, en is onderhoud regelmatig nodig. De specialisten van 020 Tuinen verzorgen jouw tuin en bomen op een verantwoorde manier. Met regelmatig tuinonderhoud heb je veel langer plezier van je tuin of dakterras.

Onderhoud aan tuin, dakterras of daktuin

Welke buitenruimte je ook hebt, onderhoud hoort erbij. Met verantwoord onderhoud heb je langer plezier van je tuin. Denk hierbij aan maaien, verticuteren, onkruidbestrijding, snoeien, bemesten en het bestrijden van ziekten en plagen. Op zoek naar iets speciaals? Ook voor vormsnoei kun je bij ons terecht.

Heb je een daktuin? 020 Tuinen heeft ruime ervaring met stadstuinen en daktuinen. Wij ontwerpen ze en leggen ze aan, maar zijn ook volledig thuis in het onderhoud ervan.

Ook voor bedrijven

Ook voor bedrijven zijn wij beschikbaar. Bijvoorbeeld voor het onderhoud van jouw bedrijfstuin of bedrijfsterrein. Een mooi onderhouden tuin is het visitekaartje van je bedrijf. Wij zorgen ervoor dat jouw tuin er het hele jaar door verzorgd uitziet.

Regelmatig onderhoud

Je kunt jouw onderhoud geheel of gedeeltelijk aan ons overlaten. Op contract of op afroep, bijvoorbeeld voor een voor- of najaarsbeurt.

Wij werken op verantwoorde en duurzame wijze in het gebruik van materialen en middelen.

Naast onderhoudsdiensten aan particulieren zijn wij ook beschikbaar tuinbouwkundig werk en diensten aan gemeenten, bedrijven en organisaties. 

Boomverzorging

Ook bomen hebben onderhoud nodig. Regelmatig onderhoud houdt je bomen mooi en gezond, en natuurlijk in de gewenste grootte of vorm. Wij bieden jouw bomen vakkundig onderhoud. Regelmatig snoeien valt onder het onderhoud van uw tuin.

Soorten snoei

Daarnaast snoeien wij bij diverse gelegenheden, zoals slecht beheer (achterstallige snoei), dood en aangetast hout (veiligheidssnoei) of storm (correctiesnoei). Uiteraard kun je bij ons ook terecht voor verantwoorde vormsnoei.

Ook het verwijderen van zieke en slechte bomen nemen wij voor onze rekening.

Advies op boomonderhoud

Daarnaast geven wij je advies op de ligging en het beheer van jouw bomen. Hierbij houden we rekening met bijvoorbeeld de samenstelling van de bodem en lucht, de waterhuishouding en de voedingstoestand.

Ook op grote hoogte zijn wij beschikbaar voor het snoeien van bomen.

Logo van het groenkeur Boom Veiligheid Controleur

Als boomeigenaar ben je wettelijk verplicht om goed voor je bomen te zorgen en de veiligheid eromheen te bewaken. Dat kan met een zogeheten boomveiligheidscontrole. 020 Tuinen is erkend Boom Veiligheids Controleur.