Dakterrassen en daktuinen

Vooral in de stad groeit de roep om meer vergroening. 020 Tuinen is gespecialiseerd in het verantwoord en duurzaam aanleggen van dakterrassen, daktuinen en groene daken.

Ook voor gewone tuinen, binnentuinen, parkjes en verticale tuinen ben je bij ons aan het juiste adres.

Dakterrassen en groene daken: specialistisch werk

Een dakterras of daktuin aanleggen is zeer specialistisch werk. Het dak moet namelijk voldoen aan technische en praktische eisen. Zo moet je rekening houden met factoren zoals het gewicht, de constructie, de terrassering, de irrigatie, de zon, de wind, de aarde, de beplanting, de voedingstoffen, enzovoorts. 

Op de daken van diverse kantoorgebouwen, wooneenheden en particulieren hebben wij al vele fraaie daktuinen gerealiseerd. Wij zijn er trots op dat we op deze manier bijdragen aan steeds meer vergroening in de stad. 

Er zijn twee soorten daktuinen, intensieve en extensieve: 

Een intensieve daktuin wordt relatief veel gebruikt en is vergelijkbaar met een gewone tuin, zowel in aanleg, gebruik als in onderhoud. Deze tuinen zijn relatief zwaar. Het dak moet dit gewicht dus kunnen dragen. Als dat zo is, dan is er veel mogelijk. Bijna alles wat er in een ‘gewone’ tuin kan, kan ook op het dak.

Voor de aanleg van een intensieve daktuin heb je een omgevingsvergunning nodig. Voor het vernieuwen of herinrichten van een bestaande daktuin hoeft dat niet. 

Extensieve daktuinen worden (bijna) niet gebruikt. Ze worden beplant met sedum, grassen en lage vaste planten. Een extensieve daktuin is vrijwel geheel zelfvoorzienend en licht in gewicht. Ideaal dus voor op uw garage, schuur of aanbouw.

Dit soort tuinen zijn in principe vergunningsvrij. Er zijn een aantal uitzonderingen, neem hiervoor contact op met jouw gemeente.

Voordelen van een groen dak

Wij kunnen diverse soorten beplanting aanleggen op jouw groene dak, waaronder sedum en grassen. Dit heeft vele voordelen: 

  • Betere isolatie van je woning
  • Betere waterafvoer op je dak
  • Je dak gaat langer mee
  • Sedum neemt gifstoffen uit de lucht op
  • Relatief weinig voeding en water nodig
  • Werkt verkoelend
  • Meer opbrengst voor je zonnepanelen
  • Eventueel met subsidie aan te leggen

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij reageren altijd binnen 24 uur. 

Tuinen en tuinaanleg

De tuinspecialisten van 020 Tuinen ontwerpen en maken jouw tuin helemaal naar je persoonlijke wensen. We denken met je mee en werken samen met jou aan de tuin. Zodat je er na afloop heerlijk in kunt relaxen en er de dingen in doen waar je van houdt.

Aanleg van tuinen

Wil je jouw hele tuin (opnieuw) laten aanleggen, een kleine verandering doorvoeren of reparaties laten uitvoeren? Wij doen het graag voor je. Bestratingen, schuttingen, vijvers, vlonders, pergola’s, tuinhuisjes, verlichting, beplanting, beregening of (kunst)gras? Bij 020 Tuinen beheersen we alle aspecten van het vak. Een grote tuin, een stadstuin, een daktuin of zelfs een verticale tuin, wij ontwerpen en realiseren alle soorten buitenruimten.

Je wordt volledig in ons werkproces begeleid en we nemen je mee in ontwerp en uitvoering. Wij kijken of jouw ideeën haalbaar zijn, dragen creatieve voorstellen aan en geven je advies. 020 Tuinen werkt met diverse specialisten voor bijvoorbeeld het grondwerk, de bestrating, de perken, een water, de beplanting, afscheidingen en houtconstructies. Het uiteindelijke resultaat is een natuurlijk aansluitend geheel, waarin diverse elementen samenspelen. Waarin aan de kleinste details met aandacht is gewerkt.

En verder...

Naast daken en tuinen bieden wij een volledige dienstverlening voor jouw buitenruimte. In de stad bijvoorbeeld balkons, geveltuinen en gevelonderhoud, speeltuinen, parkjes en binnentuinen. 

Daarnaast maken wij diverse houtconstructies zoals pergola’s, afscheidingen, speelplekken en meubels. 

Ook voor gemeenten, bedrijven en organisaties zijn wij beschikbaar. Bijvoorbeeld voor aanleg en onderhoud aan jouw bedrijfstuin of perceel, of het aantrekkelijk maken van jouw entree of de omgeving van je gebouw. 

Wij verzorgen het ontwerp, de aanleg en geven je advies. Daarnaast kun je ons inhuren voor onderhoud, boomverzorging en snoei

Overige diensten

020 Tuinen biedt je een volledige groenservice: van ontwerp en advies tot aanleg en onderhoud. Voor particulieren en organisaties.